Концесионерът на летище Бургас не предлага добри условия за авиопревозвачите. Това заяви в ефира на Добро утро, Европа кметът

...
Концесионерът на летище Бургас не предлага добри условия за авиопревозвачите. Това заяви в ефира на Добро утро, Европа кметът
Коментари Харесай

Кметът на Поморие: Искаме преразглеждане на концесията за Летище Бургас

Концесионерът на летище Бургас не предлага положителни условия за авиопревозвачите. Това заяви в ефира на  " Добро утро, Европа " кметът на Поморие Иван Алексиев. Той посочи, че иска преразглеждане на концесията, защото по думите му летището се обезкървява изкуствено.
Не може да се приказва за Бургаския район, за Южното Черноморие, че е неузнаваем район, чужд за Европа и света. Защото това е неприемливо, защото 2019 година Летище Бургас доближи до 3.6 милиона пасажера единствено в летния, деен туристически сезон. Миналата година затвори на 1.8 милиона пасажера за същия интервал.
Иван Алексиев, кмет на Поморие

„ Тази година трябваше да стартира постоянната чартърна стратегия на летището. Точно тогава „ Фрапорт “ реши да излезе в ремонт март месец, и да стартират чартърите от април. Това е несериозно “, счита Алексиев.

„ На форума за свързване на летища, туризъм и така нататък доктор Кванте за следващ път се подигра с целия район, като сподели, че е неузнаваем, само че „ хвърли бомбата “, че идната година шест месеца Летище Бургас излиза в планов ремонт “, уточни кметът на Поморие.

Kонцесията на Летище Бургас и неналичието на полети сплоти и разгневи туристическият отрасъл, а по-късно няколко сдружения и неправителствени организации. През последните седмици с искане за смяна се сплотиха кметовете на 13-те общини в област Бургас, а единствено преди дни  към протестните заявления с искане от отрасловото министерство да преразгледа концесията на аеропорта св причислиха всички общински парламенти на 13-те общини.

Цялото изявление, дружно с репортаж на Елена Танева, вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР